بیمه پاسارگاد
نمایندگی فردین خدابخشی ( کد2410 )
تلفن: 33632007-021

بیمه آسانسور

مشخصات آسانسور

بیمه آسانسور یکی دیگر از بیمه نامه هایی می باشد که شما می توانید در بیمه نشان به صورت آنلاین خریداری نمایید. شما می توانید در وب سایت بیمه نشان با وارد کردن اطلاعات آسانسور منزل یا محل کارتان، قیمت بیمه آسانسور را محاسبه کنید. همچنین شما می توانید نسبت به خرید آنلاین بیمه آسانسور در وب سایت بیمه نشان اقدام نمایید.
به دلیل ضریب ایمنی بالای آسانسور، خسارت در آسانسور به ندرت اتفاق می افتد ولی در صورت وقوع، خسارت سنگین و جبران ناپذیرخواهد بود. پس داشتن بیمه آسانسور با توجه به پایین بودن قیمت بیمه آسانسور یک ضرورت است.

چه کسی می بایست برای خرید بیمه آسانسور اقدام کند؟

بیمه آسانسور برای پرداخت خسارت در زمان وقوع حادثه است. پس از وقوع خسارت و بعد از رسیدگی به پرونده خسارت، در دادگاه رای قضایی صادر می شود. دادگاه معمولا نسبت به تعیین درصد قصور هر یک  از عوامل مقصر در بروز حادثه رای صادر می کند و ممکن است همه عوامل را به عنوان مقصر شناسایی کند. این عوامل می تواند شامل هئیت مدیره ساختمان، شرکت سرویس و نگهداری، شرکت نصب کننده آسانسور، ... باشند. 
فرضا ممکن است در یک پرونده خسارت، رای نهایی دادگاه بدین صورت باشد که اعضای هیئت مدیره ساختمان 25 درصد و شرکت تعمیر و نگهداری 45 درصد و شرکت نصاب آسانسور 30 درصد در بروز حادثه مقصر شناخته شوند. به همین دلیل می بایست هر کدام از عوامل برای پوشش دادن خسارت احتمالی، بیمه آسانسور را تهیه کنند.
اگر در بیمه نامه های آسانسور نام رئیس هئیت مدیره ساختمان و شرکت سرویس و نگهداری آسانسور به عنوان بیمه گذار قید شود، هم هئیت مدیره ساختمان و هم شرکت سرویس نگهداری آسانسور با یک بیمه نامه تحت پوشش هستند.
اعضای هئیت مدیره ساختمان و شرکت سرویس نگهداری آسانسور با داشتن بیمه آسانسورمی توانند آسوده خاطر باشند که در صورت بروز خسارت در آسانسور، خسارت از جانب شرکت بیمه گر تحت پوشش میباشد.

مدیران ساختمان درباره آسانسور ساختمانهای مسکونی و یا تجاری، اداری خود چه اقداماتی را باید انجام دهند؟

1.انعقاد قرارداد با یک شرکت سرویس و نگهداری که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنعت ، معدن ، تجارت باشد یا شخص سرویسکاری که دارای مدرک فنی و حرفه ای سرویس و نگهداری آسانسور باشد.
2.خرید بیمه آسانسور با پوشش کافی
3.دریافت رسید مبنی بر انجام سرویس و نگهداری ماهیانه آسانسور
شرط خرید بیمه آسانسور داشتن قرارداد سرویس و نگهداری است، مشروط براینکه تاریخ اعتبار آن به اتمام نرسیده باشد.

بیمه آسانسور بدون استاندارد

اکثر شرکتهای بیمه گر بیمه آسانسور بدون استاندارد را صادر نمی کنند. از آنجا که اکثر آسانسورهای وارد شده به کشور ما فاقد استانداردهای لازم می باشند ، بنابراین  اصرار بر وجود استاندارد سبب فاقد بیمه شدن بسیاری از آسانسورها می گردد. از طرفی چون داشتن بیمه نامه برای آسانسور یک ضرورت است، بیمه نشان، بیمه آسانسور بدون استاندارد را نیز صادر می کند.

قیمت بیمه آسانسور بر چه اساسی تعیین می شود؟

عوامل تاثیر گذار در قیمت بیمه آسانسور به شرح ذیل می باشند:

1.نرخ دیه : 

نرخ دیه در سالی که آسانسور بیمه می شود. تاثیر مهمی در تعیین قیمت بیمه آسانسور دارد.

2.نوع کاربری آسانسور:

بر حسب اینکه آسانسور مسکونی باشد یا کاربری تجاری، اداری داشته باشد، هزینه بیمه آسانسور متفاوت است. بدیهی است که هزینه بیمه آسانسور برای کاربری تجاری به علت استفاده زیاد و در نتیجه افزایش ریسک بیشتر است.

3.ظرفیت آسانسور:

 هر چه ظرفیت آسانسور بیشتر باشد، پوشش بیمه آسانسور نیز افزایش می یابد. یعنی در صورت بروز خسارت شرکت بیمه گر می بایست به تعداد نفرات بیشتری خسارت  پرداخت نماید. پس هر چه ظرفیت آسانسور بیشتر باشد، هزینه بیمه آسانسور افزایش می یابد.

4.پوشش هزینه پزشکی :

هر چه پوشش هزینه پزشکی انتخاب شده توسط بیمه گذار بیشتر باشد، شرکت بیمه گر می بایست در صورت بروز خسارت، غرامت بیشتری پرداخت کند. بنابراین قیمت بیمه آسانسور با افزایش پوشش هزینه پزشکی افزایش می یابد.

5.سال نصب آسانسور:

در صورتی که سال نصب آسانسور، قبل از سال 1370 باشد . مبلغی به قیمت بیمه آسانسور افزوده می گردد. در برخی از شرکتهای بیمه گر این عامل تاثیری ندارد.  

6.تعداد توقف آسانسور:

تعداد طبقاتی که آسانسور در آن توقف دارد یکی از عوامل تعیین کننده حق بیمه می باشد.
هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد بر مبلغ حق بیمه آسانسور افزوده می گردد. 

چند نکته در مورد بیمه آسانسور:

•    برچسبی که در داخل کابین آسانسور نصب می شود، به هیچ عنوان به منزله بیمه نامه آسانسور نمی باشد. بیمه آسانسور می بایست بر روی اصل کاغذ بیمه نامه که دارای سربرگ شرکت بیمه گر می باشد چاپ گردد. این بیمه نامه می بایست ممهور به مهر نمایندگی رسمی شرکت بیمه گر باشد.
•    در صورتی که ساختمان دارای چند آسانسور باشد محل استقرار آسانسور در بیمه نامه می بایست مشخص  باشد. فرضا در بیمه آسانسور قید شود که آسانسور در ضلع شرقی یا آسانسور در ضلع غربی ساختمان می باشد.
•    بیمه آسانسور، خسارت مکانیکی یا خسارت آتش سوزی وارد به آسانسور را تحت پوشش قرار نمی دهد.
•    در صورت بروز خسارت حتما به اورژانس اطلاع دهید و از انتقال مصدومین با خودروی شخصی خودداری کنید. 
•    در صورت  بروز خسارت فوت بعد از اطلاع به اورژانس به  نیروی انتظامی  با گرفتن شماره 110 اطلاع دهید.

مدارک مورد نیاز برای پیگیری خسارت بیمه آسانسور:

فرم حادثه را که همراه بیمه آسانسور به شما تحویل داده شده است را در همان روز یا نهایتا ظرف پنج روز تکمیل و به بیمه نشان تحویل دهید. شما می توانید فرم اعلام خسارت را به وب سایت بیمه نشان ایمیل یا فکس نمایید یا همچنین در حساب کاربری خود قرار دهید.
صورت حساب بیمارستان و قبوض پرداختی
خلاصه پرونده بیمارستان
اصل و کپی کارت ملی مصدوم یا مصدومین
گواهی پزشک معالج
مدارک مورد نیازدر صورت بروز خسارت فوت:
1.کپی برابر اصل گواهی فوت
2.کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده متوفی
3.کپی برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
4. کپی برابر اصل گزارش اورژانس
5.کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
6. کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت
با تحویل مدارک فوق به بیمه نشان کلیه امور اداری و روند پیگیری خسارت را گروه بیمه نشان رایگان انجام می دهد.
در مورد مدارکی که کپی برابر اصل خواسته شده است با تحویل اصل و کپی مدارک، برابر اصل شدن آن توسط گروه بیمه نشان به رایگان انجام می گردد.

 

سوالات متداول

مدیر ساختمان یا اعضای هیئت مدیره ساختمان می بایست برای خرید بیمه آسانسور اقدام کنند. چون در زمان صدور بیمه آسانسور نام شرکت سرویس و نگهداری قید می شود. معمولا بیمه آسانسور خساراتی را که به عهده شرکت یا شخص سرویس کار باشد را نیز پوشش می دهد.

خیر . جبران خسارت آتش سوزی آسانسور توسط بیمه نامه آتش سوزی پوشش داده می شود.

خیر. بیمه نامه آسانسور هزینه های درمان، دیه فوت و نقص عضو وارده به استفاده کنندگان را در صورت بروز خسارت پرداخت می کند.

فرض کنیم ظرفیت آسانسور 4 نفر است. 6 نفر از آسانسور استفاده می کنند. آسانسور دچار مشکل می شود و هر 6 نفر فوت می کنند. در این شرایط شرکت بیمه گر مبلغی معادل چهار دیه را بین خانواده شش نفر شخص فوت شده، تقسیم و پرداخت می کند.

خیر. بیمه نامه هیئت مدیره ساختمان خسارت وارد بر ساکنین و مهمانان و سایر افرادی را که وارد یک ساختمان می شوند پرداخت می کند. ممکن است این خسارت در راهرو یا لابی ساختمان ایجاد شود. که از طریق بیمه هیئت مدیره ساختمان قابل پرداخت است.