بیمه پاسارگاد
نمایندگی فردین خدابخشی ( کد2410 )
تلفن: 33632007-021

بیمه آتش سوزی

انواع فایل های مجاز : pdf, txt, jpg, png, gif حداکثر اندازه فایل: 100 MB.

0%

بیمه آتش سوزی، بیمه سرقت، بیمه زلزله، بیمه سیل و عباراتی شبیه این را در اینترنت بسیاری از مردم برای ایجاد امنیت دارایی های خود جستجو می کنند. باید گفت همه این موارد و تعدادی پوشش دیگر همه در قالب خرید آنلاین بیمه آتش سوزی در دسترس شما می باشند.
خسارت آتش سوزی در مقایسه با سایر حوادث بسیار سنگین تر است. همچنین نرخ بیمه آتش سوزی در مقابل خطر سهمگینی که پوشش می دهد، ناچیز است.
در بیمه آتش سوزی تعیین محلی که می خواهید بیمه کنید و نشانی آن مهم است. ملاک در بیمه آتش سوزی محلی است که بیمه می شود. بنابراین ارائه کد پستی به هنگام صدور بیمه آتش سوزی الزامی است. 

بیمه آتش سوزی چه خطراتی را پوشش می دهد؟

الف : خطرات اصلی 

1.    آتش سوزی
2.    صاعقه
3.    انفجار
 با خرید بیمه آتش سوزی، محلی را که نشانی آن در بیمه نامه درج شده است عملا تحت پوشش خطرات آتش سوزی، صاعقه و انفجار قرار می گیرد. این سه خطر، خطرات اصلی بیمه آتش سوزی هستند و با هم ارائه می شوند. این سه پوشش به صورت مجزا قابل خریداری نیستند.

ب : خطرات اضافی ( فرعی) :

خطراتی هستند که بابت پوشش دادن این خطرات به ازای هر کدام مبلغی را می بایست علاوه بر خطرات اصلی پرداخت نمود. این پوشش ها اختیاری هستند و شما می توانید به هنگام خرید بیمه آتش سوزی آنها را انتخاب نکنید.
لازم است توجه فرمایید که در بیمه آتش سوزی نمی توان تنها خطرات اضافی را خریداری نمود. بلکه ابتدا می بایست خطرات اصلی ( آتش سوزی ، صاعقه، انفجار) را خریداری کرد سپس هر کدام از خطرات فرعی مورد نیاز خود را می توانید خریداری نمایید.

خطرات اضافی که در بیمه آتش سوزی تحت پوشش قرار می گیرند کدامند؟ 

1.زلزله و آتشفشان
2.سیل و طغیان آب
3.طوفان
4.ترکیدگی لوله آب
5.شکست شیشه
6.رانش،ریزش و فروکش زمین
7.ضایعات برف و باران
8.سقوط هواپیما و قطعات آن
9.برخورد اجسام خارجی
10.شورش، اعتصاب و بلوا
11.سرقت با شکست حرز
12.پاکسازی و برداشت ضایعات 
13.انفجار ظروف تحت فشار صنعتی (مانند بویلرها و ...)
14.خسارت وارده به همسایگان

انواع بیمه آتش سوزی کدامند ؟

بیمه آتش سوزی شامل سه گروه اصلی می شود :

1.مسکونی :

 این بیمه آتش سوزی شامل ساختمانهای مسکونی، ویلا، آپارتمان مسکونی، مجتمع های مسکونی، ساختمانهای مسکونی در حال ساخت وساختمانهای مسکونی شخصی می شود. از این نوع بیمه نامه می توانید برای بیمه کردن منزل شخصی خود یا مجتمع های مسکونی استفاده کنید.

2.غیرصنعتی : 

این نوع بیمه آتش سوزی برای بیمه کردن فروشگاه ها، انبارها، کارگاهها، ادارات، مراکز تجاری، سازمانها به کار می رود.

3.صنعتی :

این نوع بیمه آتش سوزی برای بیمه کردن کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد.
توجه کنید برای خرید بیمه آتش سوزی برای هر مورد می بایست فرم بیمه آتش سوزی مرتبط را تکمیل و برای ما ارسال نمایید. این فرم ها را می توانید در منوی پرسشنامه وب سایت بیمه نشان دانلود نمایید. 

تقسیم بندی داراییها و اموال در هر کدام از بیمه نامه های به چه شکل است؟

 ویلا و واحد مسکونی شخصی و همچنین آپارتمان شخصی  :

 در ویلا و منازل مسکونی داراییها معمولا شامل دو دسته ساختمان و اثاثیه می شوند. بیمه گذار می بایست در زمان خرید بیمه آتش سوزی ارزش ساختمان و ارزش اثاثیه منزل خود را مشخص نماید.

 مجتمع مسکونی:

در مجتمع های مسکونی بیمه گذار یکی از اعضای هیئت مدیره می باشد. بیمه گذار می بایست ارزش واحد های مسکونی با ذکر تعداد واحد و متراژ آنها، ارزش مشاعات، ارزش تاسیسات و همچنین ارزش اثاثیه را مشخص نماید. لازم به ذکر است در زمان خرید بیمه آتش سوزی برخی از مدیران مجتمع های مسکونی صرفا نسبت به بیمه نمودن ساختمان و مشاعات و تاسیسات اقدام می کنند و بیمه اثاثیه را به خود مالکین واحدهای مجتمع می سپارند. بیمه کردن اثاثیه واحد های مسکونی به عهده هیئت مدیره مجتمع های مسکونی نمی باشد. ولی اهالی مجتمع می توانند نسبت به بیمه کردن اثاثیه با هم توافق کنند. 

نکته مهم : 

مطابق قانون  مدیران  مجتمع های مسکونی می بایست نسبت به خرید بیمه آتش سوزی ساختمان ( نه اثاثیه)اقدام کنند. در صورت بروز خسارت  آتش سوزی، جبران خسارت وارده به ساختمان بر عهده اعضای هیئت مدیره ساختمان می باشد.

لازم است بدانیم خسارت وارده به اثاثیه در مجتمع های مسکونی بر عهده هیئت مدیره نمی باشد. 

مغاره ها و فروشگاهها :

در این موارد دارایی ها عمدتا به سه دسته تقسیم می گردند : ساختمان ، موجودی، اثاثیه.
موجودی شامل هر نوع موردی می گردد که در فروشگاه به فروش می رسد.

اثاثیه شامل میز، صندلی ، کامپیوتر، تلفن، قفسه و ... می گردد که برای فروش نیست و مورد استفاده شخصی دارند.
در برخی از فروشگاهها که دارای دکور گران قیمت می باشند، دکور  نیز می تواند به عنوان یکی از دارایی های تحت پوشش بیمه لحاظ گردد.

 انبارها :

انبارها شامل دو گروه اصلی انبار خصوصی و عمومی می شوند. در انبارهای عمومی چندین نفر صاحب کالا در یک انبار کالای خود را قرارداده اند و از فضای انبار به صورت مشترک چندین نفر استفاده می کنند. به طوریکه هر شخص کالای خود را در قسمتی از انبار می چیند. در انبارهای عمومی هر کسی شخصا نسبت به خرید بیمه آتش سوزی برای  کالای خود اقدام می کند. بنابراین هر کسی می تواند کالای خود را نزد هر شرکت بیمه گری که می خواهد بیمه آتش سوزی کند.  به عبارتی ضرورتی ندارد که تمام کالاهای یک انبار عمومی نزد یک شرکت بیمه ، بیمه آتش سوزی شود.
 خرید بیمه آتش سوزی برای ساختمان انبار عمومی بر عهده مالک انبار می باشد  .
 در انبار خصوصی فضای انبار صرفا در اختیار یک شخص یا یک شرکت قرار دارد.
در انبارهای خصوصی، معمولا علاوه بر کالا، ساختمان انبار نیز توسط صاحب کالا بیمه آتش سوزی می شود.

کارگاهها :

در کارگاهها اموال مورد بیمه معمولا شامل ماشین آلات ، ساختمان کار گاه، موجودی مواد اولیه و کالای ساخته شده می باشد. برای خرید بیمه آتش سوزی می بایست ارزش هر یک از مواردی که ذکر شد توسط بیمه گذار به تفکیک مشخص گردد. توجه کنید که در زمان خرید بیمه آتش سوزی ارزش هر یک از موارد را بیمه گذارمی بایست مشخص کند و شرکت بیمه گر یا نماینده بیمه نمی تواند ارزش موارد را تعیین کند.

کارخانجات :

در کارخانجات دارایی ها معمولا شامل ساختمان و سوله، تاسیسات، ماشین آلات و دستگاههای خط تولید، مواد اولیه، مواد در جریان ساخت، کالای تولید شده، موجودی ضایعات، ظروف تحت فشار مانند کمپرسورها و بویلرها ، ماشین آلاتی نظیر لیفتراک، اثاثیه اداری می شود . برای این نوع بیمه آتش سوزی نیز ارزش کلیه موارد در زمان خرید بیمه آتش سوزی می بایست توسط بیمه گذار مشخص گردد.

مدت بیمه آتش سوزی چقدر است ؟

مدت بیمه آتش سوزی یکسال است و قابلیت فسخ زودتر از سررسید را دارد. فرض کنیم شخصی کسب و کاری را راه می اندازد و پس از مدت 4 ماه از ادامه آن منصرف میشود. این شخص برای کسب و کار خود بیمه آتش سوزی خریداری کرده است . او می تواند بیمه آتش سوزی خود را فسخ کند و مابقی حق بیمه را باز پس بگیرد.

سرمایه خود را تا چه مبلغی بیمه آتش سوزی کنیم؟ 

با ذکر مثال حالات مختلف را بررسی می کنیم. فرض کنیم یک فروشگاه لوازم یدکی خودرو داریم که در آن  یک میلیارد تومان سرمایه داریم. فروشگاه خود را تا چه مبلغ بیمه آتش سوزی کنیم؟
حالت اول: 
اگر فروشگاه  را با مبلغی بیشتر از سرمایه موجود در فروشگاه بیمه آتش سوزی کنیم: 
 اگر فروشگاه را با سرمایه دو میلیارد تومان بیمه آتش سوزی کنیم و فروشگاه دچار خسارت آتش سوزی شود . کارشناس شرکت بیمه ، خسارت را برآورد می کند و به ما به اندازه همان یک میلیارد تومان موجودی که خسارت دیه است، پرداخت می شود . این در حالیست که ما در بیمه نامه دو میلیارد تومان ارزش موجودی را ذکر کرده ایم و بابت آن پول بیشتری به عنوان حق بیمه آتش سوزی به شرکت بیمه  پرداخت کرده ایم. پس هیچوقت بسیار بیشتر از آنچه موجودی داریم بیمه نکنیم چون فقط حق بیمه اضافه تری پرداخت می کنیم.
حالت دوم :
 اگر فروشگاه را با مبلغی کمتر از سرمایه موجود در فروشگاه بیمه آتش سوزی کنیم: 
فرض کنیم در فروشگاه یک میلیارد تومان سرمایه داریم، حالا اگر بجای یک میلیارد تومان ، به ارزش 500 میلیون تومان بیمه کنیم وفروشگاه دچار خسارت آتش سوزی شود و کل  یک میلیارد تومان سرمایه ما در آتش بسوزد. شرکت بیمه گر، مطابق ماده 10 قانون بیمه حداکثر همان 500 میلیون تومانی را که بیمه کرده ایم به ما خسارت می دهد. این بار هم اشتباه کرده ایم. یعنی یک میلیارد تومان از سرمایه ما از بین رفته است و ما فقط نصف آن را از شرکت بیمه وصول کرده ایم.
حالت سوم :
 فرض کنیم یک میلیارد تومان سرمایه داریم و ما فقط تا مبلغ  500 میلیون تومان سرمایه خود را بیمه آتش سوزی می کنیم. فروشگاه دچار آتش سوزی می شود و فقط 100 میلیون تومان از اجناس ما می سوزد. یعنی 900 میلیون تومان از اجناس سالم باقی می ماند و نمی سوزد. الان خسارت ما 100 میلیون تومان است و ما تا 500 میلیون تومان بیمه آتش سوزی داریم. باز هم شرکت بیمه گر طبق ماده 10 قانون بیمه، نصف خسارت را پرداخت می کند . یعنی 100 میلیون تومان از اجناس ما سوخته است ول شرکت بیمه فقط  50 میلیون تومان از خسارت وارده را پرداخت می کند. و دوباره 50 میلیون تومان ضرر کرده ایم. علت این است که ما سرمایه اولیه را نصف سرمایه واقعی اعلام کرده ایم بنابراین شرکت بیمه گر خسارت را به اندازه نصف خسارت جبران می کند.
حالت چهارم ( حالت درست) : 
فرض کنیم در فروشگاه  به اندازه یک میلیارد تومان سرمایه داریم و آن را به اندازه یک میلیارد تومان بیمه آتش سوزی کرده ایم . حالا اگر فروشگاه دچار خسارت آتش سوزی شود شرکت بیمه گر خسارت را تا مبلغ یک میلیارد میلیون تومان جبران می کند. در ان حالت اگر فرضا دویست میلیون تومان از سرمایه ما در آتش بسوزد باز هم شرکت بیمه خسارت را کامل پرداخت می کند یعنی کل خسارت دویستمیلیون تومانی را پرداخت می کند. این حالت بهترین حالت حالت تعیین سرمایه در بیمه آتش سوزی می باشد.

توجه کنیم :  
همچنین ممکن است پس از مدتی سرمایه ما به دلیل تورم یا افزایش تعداد اجناس به 700 میلیون تومان افزایش پیدا کند. در این حالت می بایست درخواست صدور الحاقیه دهیم و سرمایه بیمه آتش سوزی خود را تا 700 میلیون تومان افزایش می دهیم.
در برخی موارد ممکن است افزایش سرمایه موقت در طول سال داشته باشیم. فرض کنیم در طول سال یک میلیارد تومان سرمایه در فروشگاه یا کارگاه داریم اما نزدیک به ایام عید نوروز که کاسبی بهتر می شود سرمایه ما یک میلیارد و دویست میلیون تومان  شود می توان از همان ابتدا دور اندیشی کرد و بیمه آتش سوزی را با ارزش یک میلیارد و دویست تومان خریداری کرد.
با خرید آنلاین بیمه آتش سوزی از بیمه نشان صدور الحاقیه آن نیز به صورت آنلاین انجام میگیرد.

چگونه در وب سایت بیمه نشان ، برای خرید بیمه آتش سوزی اقدام کنیم؟

1. فرم پرسشنامه مربوطه را از منوی پرسشنامه دانلود و تکمیل کنید. سپس با ثبت نام در وب سایت آن را برای ما ارسال نمایید.
2. در مواردی که نیاز به اعزام کارشناس برای بازدید محل باشد، کارشناس اعزام میگردد، کارشناس از محل مورد نظر گزارش تهیه می کند و جهت تایید و استعلام نرخ بیمه آتش سوزی به شعب شرکت بیمه ارسال می کند. پس از تایید و تعیین نرخ ، قیمت بیمه آتش سوزی  به شما اعلام می شود و در صورت تایید شما، نسبت به صدور بیمه آتش سوزی در بیمه نشان اقدام می گردد.

بازدید کارشناس از محل رایگان می باشد.
در مواردی که نیاز به بازدید نیست، بیمه نامه با اعلام نرخ بیمه آتش سوزی و تایید شما صادر می گردد.
در بیمه پاساگاد بیمه آتش سوزی منازل مسکونی و مجتمع های مسکونی و مغاره هایی که کمتر از دومیلیارد تومان سرمایه دارند و در داخل پاساژ یا بازار سرپوشیده قرار ندارند، نیاز به بازدید ندارند.

در صدور بیمه آتش سوزی چه مواردی نیاز به بازدید کارشناس از محل دارند؟

 انبار

  کارگاه

کارخانجات

 مغاره های داخل پاساژ و بازارهای سرپوشیده
مراکز تجاری و فروشگاه هایی که بیش از دو میلیارد تومان سرمایه دارند.

اگر منازل مسکونی پوشش ترکیدگی لوله آب و یا نشست زمین را درخواست نمایند نیاز به بازدید از منازل مسکونی می باشد.

چند اصطلاح در بیمه آتش سوزی :

بیمه آتش سوزی فرست لاس ( اولین خسارت) : 

نوعی از بیمه آتش سوزی است که زمانی صادر می شود که  مبلغ سرمایه بسیار زیاد است و همچنین  فاصله زیادی  میان محل قرارگرفتن سرمایه ها وجود دارد .
فرض کنیم بیمه گذار کارخانه ای دارد که  شامل 10 سوله می باشد که فاصله سوله ها از هم زیاد می باشد. 
بیمه گذار می داند که در صورتی که یکی از سوله ها آتش بگیرد به علت فاصله زیاد سوله ها از یکدیگر این آتش سوزی به سایر سوله ها سرایت نمی کند. بنابراین بیمه گذار به جای اینکه 10 سوله را بیمه کند تنها به اندازه یک سوله بیمه آتش سوزی خریداری می کند.
به عبارتی فرض کنیم در هر سوله 50 میلیارد تومان سرمایه وجود دارد و مجموع سرمایه او 500 میلیارد تومان می باشد. بیمه گذار قبول می کند که در صورت بروز آتش سوزی تنها به اندازه 50 میلیارد تومان از بیمه خسارت بخواهد.
به این طریق هزینه بیمه آتش سوزی برای بیمه گذار کاهش پیدا می کند و از طرفی شرکت بیمه هم مایل به انجام چنین پوششی می باشد.
 با صدور بیمه آتش سوزی فرست لاس ریسکی را که شرکت بیمه تقبل می کند کاهش می یابد. همچنین شرکت بیمه مبلغی را بابت پوشش اتکایی بیمه نامه پرداخت نمی کند.

لازم به ذکر است بیمه گذار می بایست ارزش واقعی کل سرمایه خود را به شرکت بیمه گر اعلام نماید. حق بیمه بر اساس ارزش کل دارایی بیمه گذار تعیین می شود ولی به علت محدودیت در پرداخت خسارت از جانب بیمه گر 30 تا 40 درصد تخفیف به بیمه گذار داده می شود.

بیمه آتش سوزی شناور ( اظهار نامه ای)

بیمه آتش سوزی شناور چیست و کجا کاربرد دارد؟
بیمه آتش سوزی شناور معمولا در انبارها مورد استفاده قرار می گیرد. فرض کنیم آقای الف انباری دارد که 100 میلیارد تومان کالا در آن گذاشته شده است. 
ایشان مثلا در خرداد  ماه 50 میلیارد تومان از کالا های خود را می فروشد و حالا 50 میلیارد تومان کالا در انبار دارد . آقای الف دوباره 20 میلیارد کالا به انبار وارد می کند و در تیر ماه  دوباره 40 میلیارد کالا را از انبار خارج میکند و می فروشد. سرمایه آقای الف شناور است و مقدار ثابتی نیست . بیمه آتش سوزی شناور یا اظهار نامه ای  در این گونه موارد کاربرد دارد.
با توجه به شناور بودن دارایی آقای الف نمی توان مبلغ ثابتی را از ایشان به عنوان حق بیمه دریافت کرد.
آقای الف حداکثر سرمایه ی احتمالی را که خودش برآورد می کند را به شرکت بیمه گر اعلام می کند . مثلا می گوید ماه آخر سال که نزدیک به عید است و فروش خوبی داریم طبق تجربه سال های قبل 100 میلیارد تومان کالا در انبار خواهیم داشت. این در حالیست که الان که خرداد ماه است آقای الف فرضا 30 میلیارد تومان کالا در انبار دارد.
شرکت بیمه گر براساس حداکثر موجودی یعنی اسفند ماه (آخر سال)، حق بیمه را تعیین می کند. فرض کنیم حق بیمه 40 میلیون تومان شد. بیمه گذار مبلغ 28 میلیون تومان را به شرکت بیمه گر پرداخت می کند یعنی 70 درصد حق بیمه را در ابتدا پرداخت می نماید.
حالا در هر ماه بیمه گذار ارزش کالای خود را به شرکت بیمه گر اظهار می کند، مثلا در مرداد و شهریور و ... تا انتهای مدت بیمه هر ماه سرمایه خود را اعلام می کند. در انتها میانگین سرمایه بیمه گذار محاسبه شده و اگر از مبلغ حق بیمه پرداختی در شروع بیمه نامه کمتر باشد. شرکت بیمه مبلغ الباقی حق بیمه پرداختی اولیه را به حساب بیمه گذار واریز می کند.

بیمه مضاعف :

بیمه مضاعف بطور خلاصه یعنی اینکه اگر مثلا برای فروشگاه خود یک بیمه آتش سوزی از شرکت بیمه البرز خریده ایم و همان فروشگاه را نزد بیمه مثلا آسیا هم بیمه آتش سوزی کنیم، این حالت را بیمه مضاعف گوئیم.
 در این حالت در صورت بروز خسارت هر دو شرکت بیمه حداکثر به اندازه ای که خسارت ایجاد شده است، خسارت را پرداخت میکنند.
 به عنوان مثال نمیتوان اگر در فروشگاه یک میلیارد تومان سرمایه داریم، آن فروشگاه را نزد بیمه های البرز و آسیا همزمان بیمه آتش سوزی کنیم. وقتی فروشگاه دچار آتش سوزی شد، یک میلیارد تومان از بیمه البرز و یک میلیارد تومان از بیمه آسیا خسارت بگیریم. بلکه هر دو شرکت بیمه گر مجموعا یک میلیارد تومان خسارت پرداخت می کنند.
برای اینکه بیمه نامه صادر شده بیمه آتش سوزی مضاعف شناخته شود می بایست چهار شرط همزمان برقرار باشند. مورد بیمه یکسان، خطر یکسان، زمان یکسان، ذینفع یکسان . 

مورد بیمه یکسان : مثلا اگر بیمه گذار بخش تولید خود را تحت پوشش بیمه آتش سوزی آسیا قرار دهد و بخش انبار خود را به بیمه البرز بسپارد، این مورد بیمه آتش سوزی مضاعف محسوب نمی شود.
خطر یکسان : مثلا بیمه گذار، با خرید بیمه آتش سوزی ، کارخانجات خود را بیمه می کند . سپس پوشش زلزله و پوشش سرقت را از شرکت بیمه دیگری خریداری نماید. این حالت به ندرت پیش می آید.
زمان یکسان : اگر زمان بیمه نامه ها با یکدیگر متفاوت باشد بیمه مضاعف محسوب نمیشود . فرضا امسال بیمه آتش سوزی را از بیمه دانا تهیه کرده باشد و سال بعد نزد بیمه کارآفرین سرمایه خود را بیمه آتش سوزی کند. این امر بیمه آتش سوزی مضاعف محسوب نمیشود. بلکه اگر دو شرکت بیمه گر در یک زمان، یک مورد یکسان را و خطری یکسان را برای یک شخص بیمه کنند بیمه آتش سوزی مضاعف محسوب شود.

ذینفع یکسان : به طور مثال اگر سه نفر شراکتی مالک یک ساختمان باشند و هر کدام مالک دو دانگ آن ساختمان باشند. یک نفر نزد بیمه کارآفرین و یک نفر نزد بیمه آسیا و یک نفر نزد بیمه البرز می رود و ساختمان را بیمه آتش سوزی می کند. هر سه نفر در یک زمان بیمه آتش سوزی خریداری می کنند، هر سه نفر یک ساختمان را بیمه آتش سوزی می کنند و هر سه نفر خطر یکسان آتش سوزی را بیمه می کنند. این حالت نیز بیمه آتش سوزی مضاعف محسوب نمی شود چون ذینفع ها متفاوت هستند و هر کس دو دانگ سهم خود را بیمه آتش سوزی کرده است.
در کل بهتر است از ایجاد بیمه آتش سوزی مضاعف خودداری کنیم . این کار محکم کاری نیست دردسر درست کردن است.

تشدید خطر چیست ؟

معمولا مدت بیمه آتش سوزی یکساله است. اگر در طول مدت بیمه نامه تغییراتی در شرایط  و کیفیت مورد بیمه پیش بیاید، به صورتی که سبب افزایش خطرات ابتدایی پذیرفته شده توسط شرکت بیمه گر باشد. چنین حالتی را تشدید خطر می گوئیم.
 بیمه گذار مکلف است این شرایط جدید و افزایش خطر را فورا به شرکت بیمه اعلام کند. اگر این تغییر شرایط ، توسط بیمه گذار ایجاد نشده باشد و بیمه گذار از آن اطلاع پیدا کند، طی مدت 10 روز می بایست بیمه گذار شرکت بیمه گر را مطلع کند.
با مثال موضوع را توضیح دهیم. فرض کنیم آقای الف یک کارگاه ساخت مبل دارد که صرفا در آنجا کار نجاری را انجام میدهد و مبل را می سازد و سپس برای رنگ آمیزی مبل ها به جایی دیگر فرستاده می شوند و در کارگاه دیگری کارهای رنگ آمیزی مبل انجام می شود.
 آقای الف از بیمه نشان اقدام به خرید آنلاین بیمه آتش سوزی می کند. کارشناس بیمه محل را بازدید و تایید می کند وسپس برای کارگاه بیمه آتش سوزی صادر می شود.
بعد از مدتی آقای الف به فکر این می افتد که کار رنگ آمیزی مبلمان را هم در همان محل انجام دهد. یعنی بعد از ساخته شدن مبل همانجا مبل رنگ آمیزی شود. حالا خطر اضافه شدن رنگ و تینر در کارگاه اضافه شده است در صورتی که روزی که کارشناس محل را بازدید کرد، آقای الف آنجا کار رنگ آمیزی انجام نمی داد.
حالا آقای الف مکلف است فورا به بیمه نشان اطلاع دهد تا کارشناس دوباره محل را بازدید کند و ریسک جدید را برآورد کند . پس از بازدید مجدد کارگاه در صورتی که شرایط جدید توسط شرکت بیمه گرتایید شد، آقای الف مبلغ حق بیمه مازاد را پرداخت می کند و بیمه آتش سوزی به شکل صحیح ادامه پیدا کند.
مثال دوم :
 برای مواردی که بیمه گذار مسبب افزایش ریسک نیست.
فرض کنیم آقای الف کارگاهی دارد و برای آن بیمه آتش سوزی تهیه کرده است. بعد از مدتی در همسایگی او کارگاهی ایجاد می شود که تینر تولید می کند . در این حالت آقای الف عامل افزایش ریسک نبوده است ولی مکلف است طی 10 روز به شرکت بیمه گر اعلام کند تا کارشناس شرکت بیمه مجددا از محل کارگاه بازدید کند و ریسک جدید را برآورد کند. در صورت تایید شرایط جدید توسط شرکت بیمه گر، بیمه نامه به درستی ادامه می یابد.
پس از اعلام تشدید خطر شرایط بیمه نامه چگونه می شود؟
شرکت بیمه گر محل را بازدید می کند و ریسک را برآورد می کند. حالا یا شرکت بیمه گر مبلغ حق بیمه بیشتری را مطالبه می کند و بیمه گذار پرداخت میکند. مثلا قبلا آقای الف برای یکسال یک میلیون تومان پرداخت کرده است و حالا بابت یکسال یک میلیون و سیصد هزار تومان حق بیمه پرداخت می کند. 
یا اینکه شرکت بیمه گر خطر جدید را قبول نمی کند و مدتی را به بیمه گذار فرصت می دهد که با شرکت بیمه گر جدید محل کار خود را بیمه آتش سوزی کند. پس از این مدت مشخص بیمه آتش سوزی خود به خود فسخ می شود.
توجه کنیم که در طول فرصت مقرر بیمه گذار( آقای الف) تحت پوشش شرکت بیمه گر اولیه می باشد. یعنی اگر در طول مدتی که (مثلا یک ماه) شرکت بیمه گر فرصت داده تا آقای الف از شرکت بیمه  جدید، بیمه آتش سوزی خریداری نماید، محل مورد نظر دچار آتش سوزی شد، شرکت بیمه اولیه مکلف است خسارت را پرداخت کند.
حالا اگر اصلا بیمه گذار تشدید خطر را اعلام نکند، در صورت بروز خسارت شرکت بیمه گر می تواند از پرداخت کل خسارت یا بخشی از خسارت خودداری کند.
پس حتما تشدید خطر را به شرکت بیمه گر اعلام نمایید.
پس از صدور بیمه آتش سوزی در بیمه نشان، این گونه تغییرات را به صورت آنلاین می توانید به بیمه نشان اعلام کنید.

بیمه نامه مرهونه بانکی : 

فرض کنیم شخصی برای خرید ماشین آلات کارخانجات خود از بانک وام می گیرد. بانک از شخص وام گیرنده می خواهد که ماشین آلات خریداری شده را به نفع بانک بیمه آتش سوزی نماید. بانک می خواهد به این طریق مطمئن شود در صورتی که کارخانه دچار حریق شد، می تواند مبلغی را که به عنوان وام پرداخت کرده است را از شرکت بیمه وصول کند. زیرا بانک می داند در صورت بروز آتش سوزی شخص وام گیرنده  قادر به بازپرداخت اقساط وام خود نمی باشد. 
همچنین سایر کسانی که برای شروع یا توسعه یک کسب و کار اعم از فروشگاه، کارگاه، ... از بانک وام می گیرند ملزم به خرید بیمه آتش سوزی مرهونه بانکی می شوند. 
همچنین کسانی که سند منزل خود را به عنوان ضمانت در گرو بانک قرار می دهند، بانک از وام گیرنده یا ضامن می خواهد که منزل را بیمه آتش سوزی و زلزله به نفع بانک نماید. در اینجا نیز بانک می خواهد مطمئن شود درصورتی که منزل گرو گذاشته شده در اثر زلزله یا آتش سوزی از بین رفت، بانک بتواند مبلغ لازم برای بازسازی منزل  را از شرکت بیمه گر دریافت کند.

وظایف بیمه گذار به هنگام وقوع حادثه:

1.    اقدامات لازم را جهت مهار آتش انجام دهید
2.    حداکثر ظرف 5 روز حادثه را به شرکت بیمه گر اطلاع دهید
3.    تا زمانی که کارشناس شرکت بیمه گر از محل آتش سوزی بازدید نکرده است شرایط محل را تغییر ندهید.
4.    حداکثر ظرف 10 روز فهرست اموال نجات داده شده و حداکثر ظرف 15 روز فهرست اموال آسیب دیده را با ذکر ارزش آنها به شرکت بیمه گر اعلام نمایید.

سامانه جامع انبارها چیست؟ 

از اسفند سال 1399 صدور بیمه آتش سوزی برای کارخانجات ، کارگاهها، مغاره ها، فروشگاه ها و هر مورد دیگری که دارای موجودی باشد غیرممکن گردید. شرط لازم برای صدور بیمه آتش سوزی برای این موارد ثبت این واحد ها در وب سایت سامانه جامع انبارها به نشانی www.nwms.ir می باشد. 
آموزش لازم برای چگونگی ثبت نام در وب سایت سامانه جامع انبارها را می توانید در بخش مقالات وب سایت پیگیری نمایید.
هدف از ثبت نام کلیه واحدها در این سامانه این است که از احتکار و قاچاق کالا جلوگیری شود. به عبارتی واحدهایی که کالای قاچاق دارند یا کالایی را احتکار میکنند، نتوانند کالای خود را بیمه آتش سوزی نمایند.
برای ثبت نام مغاره، فروشگاه، کارگاه یا ... در این سامانه می بایست به وب سایت www.nwms.ir  مراجعه کنید و در صفحه اصلی سایت بر روی دکمه ثبت واحد کلیک کنید.
اطلاعات لازم برای ثبت واحد در این سامانه عبارتند از : کد ملی دارنده پروانه کسب، تاریخ تولد، نشانی محل مورد بیمه، کد پستی محل مورد بیمه، شماره صنفی ( جواز)، تاریخ انقضای پروانه کسب( جواز)، شناسه قبض برق و گاز محل مورد بیمه ( در صورتی که برق و گاز مستقل ندارید می توانید گزینه برق و گاز ندارم را انتخاب کنید)، شماره موبایل برای ارسال پیامک کد اعتبار سنجی
همچنین ثبت نام کننده می بایست نزدیکترین عنوان را از بین عناوین شغلی موجود به عنوان شغلی خود انتخاب نماید.  

سوالات متداول

قیمت بیمه آتش سوزی بستگی به خطری دارد که آن شغل ایجاد می کند. فرضا خطر آتش سوزی یک انبار کاغذ از خطر آتش سوزی یک انبار لوازم یدکی بیشتر است بنابراین قیمت بیمه آتش سوزی انبار کاغذ بیشتر از قیمت بیمه آتش سوزی انبار لوازم یدکی می باشد. همچنین عواملی مانند شرایط ایمنی محل مورد بیمه در تعیین نرخ بیمه آتش سوزی دخیل هستند.

بیمه آتش سوزی مانند بیمه شخص ثالث شامل تخفیف عدم خسارت نمی شود. اما در برخی ایام سال، مانند عید نوروز برخی شرکتهای بیمه، برای بیمه آتش سوزی تخفیف مناسبتی اعمال می کنند.

در بیمه آتش سوزی یک پوشش به نام خسارت وارد به همسایگان وجود دارد. اگر آن پوشش را خریداری کنید، خسارت وارد به همسایگان هم پرداخت میگردد. حداکثر سرمایه تحت پوشش برای همسایگان معادل نصف سرمایه شخص بیمه گذار می باشد.

این گونه اسناد از آنجا که پس از وقوع آتش سوزی هیچ گونه آثاری از آنها باقی نمی ماند و امکان اثبات وجود ندارد که مثلا چه مبلغی چک و پول نقد در آتش سوخته است، تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار نمی گیرند.

بله. بیمه آتش سوزی در مورد جواهر آلات صرفا اجرت ساخت این جواهر آلات را پرداخت می کند. .

بله. فرضا اگر مغازه شما 500 میلون تومان موجودی دارد و شما به اندازه 500 میلیون تومان بیمه آتش سوزی خریداری کرده اید. اگر ارزش موجودی شما به 700 میلیون تومان ( چه در اثر گران شدن کالا و چه به علت بیشتر شدن تعداد کالا ) افزایش پیدا کرد، نیاز به صدور الحاقیه بیمه آتش سوزی می باشد

در انواع رشته های بیمه آتش سوزی ارزش ساختمان را معادل ارزش بازسازی ساختمان باید در نظر بگیرید نه ارزش فروش ساختمان

بیمه آتش سوزی در مورد کارخانه، کارگاه، انبار، مغازه های داخل پاساژ، مغازه های داخل بازارهای سرپوشیده، همچنین مغازه هایی که سرمایه آنها بیشتر از دو میلیارد تومان باشد نیاز به بازدید دارند. در بیمه آتش سوزی همچنین پوششهای ترکیدگی لوله آب، شکست شیشه، ضایعات برف و باران، سرقت نیاز به بازدید کارشناس بیمه آتش سوزی دارند. بازدید کارشناس بیمه آتشسوزی رایگان است.

مدارک لازم برای بیمه آتش سوزی تکمیل دقیق فرم پرسشنامه می باشد. درج کد پستی برای صدور بیمه آتش سوزی الزامی است.

در صورت بروز خسارت آتش سوزی، شرکتهای بیمه هزینه تمیز کردن محل وقوع آتش سوزی را نیز پرداخت می کنند. در زمان خرید بیمه آتش سوزی، این پوشش را نیز می توانید خریداری کنید.

در صورت وقوع آتش سوزی ابتدا به آتش نشانی ( 125 ) اطلاع دهید. سپس در صورت داشتن بیمه آتشسوزی به واحد خسارت شرکت بیمه گر اطلاع دهید. در صورتی که بیمه آتش سوزی خود را از بیمه نشان خریداری کرده اید، با اطلاع دادن به بیمه نشان کلیه پیگیری ها رایگان انجام می شود.

بیمه آتش سوزی صرفا هزینه بازسازی ساختمان را پرداخت می کند. زیرا در صورت وقوع آتش سوزی زمین از بین نمی رود و فقط ساختمان آسیب می بیند. بنابراین در زمان خرید بیمه آتش سوزی می بایست صرفا ارزش بنا یا ارزش بازسازی ساختمان را بیمه کنید.

خیر بیمه آتش سوزی دیه را پرداخت نمی کند. پرداخت خسارت دیه بر عهده بیمه نامه مسئولیت است.