بیمه پاسارگاد
نمایندگی فردین خدابخشی ( کد2410 )
تلفن: 33632007-021

بیمه شخص ثالث

مشخصات خودرو

شرکت بیمه گر قبلی را انتخاب کنید

تاریخ شروع و اتمام بیمه قبلی

تعویض پلاک

الحاقیه انتقال تخفیف

تعداد خسارت را در صورت وجود انتخاب کنید

بیمه شخص ثالث خودرو شناخته شده ترین، نوع بیمه نامه در میان مردم می باشد.دلیل اصلی فراگیری بیمه شخص ثالث، تعداد زیاد خودرو در کشور ما و اجباری بودن آن می باشد.
بواسطه اجباری بودن این نوع بیمه نامه، خرید بیمه شخص ثالث و قیمت بیمه شخص ثالث یکی از دغدغه های مردم می باشد.
در بیمه نشان شما می توانید محاسبه بیمه شخص ثالث را به صورت آنلاین انجام داده و نسبت به خرید آنلاین بیمه شخص ثالث خود اقدام کنید.

دلیل نام گذاری بیمه شخص ثالث

در صنعت بیمه، شرکت بیمه گر  شخص اول نامیده می شود و بیمه گذار یعنی کسی که بیمه نامه را خریداری میکند،شخص دوم نامیده می شود و شخصی که ممکن است در اثر حادثه با خودرو آسیب ببیند شخص ثالث نامیده می شود.
چون هدف از ارائه بیمه شخص ثالث  پوشش دادن حوادث شخص ثالثی می باشد که ممکن است در تصادف با خودرو آسیب ببیند ،این بیمه نامه بیمه شخص ثالث نامیده می شود.

بیمه شخص ثالث خودرو چه مواردی را پوشش می دهد؟

الف: غرامت فوت و نقص عضو و همچنین هزینه های درمانی شخص ثالث
ب: خسارات مالی وارد به شخص ثالث
ج: خسارات جانی وارد به راننده مسبب حادثه 

قیمت بیمه شخص ثالث بر چه اساسی تعیین می شود؟

عوامل متعددی در محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو تاثیر گذار هستند که در ذیل به بررسی یک یک آنها می پردازیم:

1.    حق بیمه پایه:

در بالا تعریف کردیم که بیمه شخص ثالث موارد الف و ب و ج را پوشش می دهد، پس بیمه گذار بایستی بابت پوشش شخص ثالث و پوشش راننده مسبب حادثه و خسارات مالی،مبلغی را به شرکت بیمه پرداخت کند، این مبالغ ، حق بیمه پایه نامیده می شوند.
مبالغ حق بیمه پایه در بیمه شخص ثالث بر اساس دیه مرد مسلمان در ماه حرام ( محرم،رجب، ذی القعده، ذی الحجه)
تعیین می شوند. مبلغ دیه را در ابتدای هرسال شمسی قوه قضائیه تعیین می کند.
براساس دیه تعیین شده توسط قوه قضائیه، بیمه مرکزی حق بیمه پایه را تعیین و به شرکتهای بیمه گر اعلام می کند.

2.    کاربری خودرو :

نوع کارکردی که یک خودرو دارد و میزان ریسکی که برای شرکت بیمه ایجاد می کند،می تواند در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث موثر باشد.
برای مثال دو خودروی سمند که در آژانس کار میکند و سمند شخصی را باهم مقایسه کنیم. از آنجا که خودروی سمند آژانس بیشتر در سطح شهر تردد دارد. پس با خطر بیشتری نسبت به یک خودروی سمند شخصی روبروست. 
به دلیل ریسک بیشتری که ایجاد می شود، شرکت بیمه با ریسک بیشتری برای پرداخت خسارت روبروست پس بدیهی است که خودروی سمند آژانس حق بیمه بیشتری نسبت به خودروی شخصی پرداخت کند.
دربین خودروهای سواری حق بیمه، کاربری های تاکسی برون شهری، تعلیم رانندگی، آژانس، مسافر کش شخصی درون شهری و برون شهری بیشتر از خودروی سواری شخصی است.
پس قیمت بیمه شخص ثالث برای کاربری های فوق گرانتر است. مالکان این نوع خودروها می بایست دقت کنند که در  بیمه شخص ثالث ایشان حتما نوع کاربری درج گردد.
نکته بسیار مهم : 
کسانی که با خودروی خود بصورت شخصی مسافرکشی می کنند لازم است در زمان خرید بیمه شخص ثالث نوع کاربری را درست انتخاب کنند .
اگر نوع کاربری درست تعیین نشود در صورت بروز خسارت مالک خودرو دچار مشکل خواهد شد.
در میان خودروهای بارکش ، کامیونهایی که مواد سوختی حمل میکنند نیز ریسک بیشتری را نسبت به سایر کامیونها دارا هستند.
بنابراین قیمت بیمه شخص ثالث کامیون با تانکر بنزین، نفت، گازوئیل،گاز، مازوت، مواد اسیدی و اشتعال پذیر یا کامیون حمل کپسول گاز نسبت به همان نوع کامیون وقتی بارکش کمپرسی است بیشتر است.
دارندگان خودرو کامیون نیز لازم است به هنگام خرید بیمه شخص ثالث به نوع کاربری و اتاق بار کامیون خود توجه کنند.

3.    پوشش ( تعهدات) مازاد بیمه شخص ثالث :

منظور از پوشش در بیمه شخص ثالث همان موارد الف و ب و ج هستند که در بخش پوششهای بیمه شخص ثالث توضیح دادیم.که این موارد حق بیمه پایه را تشکیل می دادند.
حالا پوشش مازاد چیست؟ 
دیه را که در بالا توضیح دادیم و مبلغ آن ثابت است و قابل تغییر نیست و نمیتوان به هنگام خرید بیمه شخص ثالث ، بیمه ای با  مبلغ بالاتر از دیه مقرر بیمه مرکزی خریداری کرد.
اما پوشش خسارت مالی را می توان بیشتر از مبلغ حداقلی بیمه مرکزی که 30 میلیون تومان برای سال 1402 می باشد، خریداری نمود.
برای خرید بیمه شخص ثالث، می توان خسارت مالی را با مبالغ بیشتر یعنی 40 میلیون، 50 میلیون، 75 میلیون،100میلیون، 150 میلیون، 200 میلیون، 250 میلیون، 300 میلیون، 350 میلیون، 400 میلیون، 450 میلیون، 500 میلیون، 600 میلیون تومان خریداری نمود.
به عبارتی پوشش پایه که بیمه مرکزی مشخص کرده است یک میلیارد و دویست میلیون تومان دیه و 30 میلیون تومان خسارت مالی می باشد که حق بیمه پایه بر اساس آن تعیین می گردد.
حالا اگر کسی پوشش مالی بیشتر از 30 میلیون تومان بخواهد، (مثلا پوشش مالی 100 میلیون تومان )می بایست مبلغی را بیشتر پرداخت کند. 
این خسارت مالی بیشتر پوشش مازاد و پولی که بابت آن پرداخت می شود، حق بیمه مازاد پوشش مالی نامیده می شود.پس حق بیمه مازاد نیز در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث موثر است.
البته این پوشش مازاد اختیاری است و در زمان خرید بیمه شخص ثالث، شما می توانید آن را خریداری نکنید.
یعنی بیمه شخص ثالث خود را با پوشش یک میلیارد و دویست میلیون تومان دیه و 30 میلیون تومان پوشش خسارت مالی خریداری کنید.

4.    تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث :

در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث خودرو تخفیف عدم خسارت تاثیر به سزایی دارد و می تواند قیمت بیمه شخص ثالث ر ا تا 70 درصد کاهش دهد.
اگر شما یک سال خودروی خود را بیمه شخص ثالث کنید و در طول سال هیچ حادثه ای که شما مقصر در آن حادثه باشید نداشته باشید، 5 درصد تخفیف عدم خسارت به شما تعلق میگیرد.
قبلا تخفیف عدم خسارت در سال اول 10 درصد و در سال دوم و سوم هر کدام 5 درصد و در سالهای بعد 10 در صد اضافه میشد.
در حال حاضر تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث به ازای هر سال 5 درصد می باشد.
به عبارتی اگر کسی 10 سال مقصر هیچگونه حادثه ای نباشد 50 درصد تخفیف عدم خسارت دریافت می کند یعنی قیمت بیمه شخص ثالث او نصف میشود.
حداکثر تخفیف عدم خسارت در بیمه شخص ثالث 70 درصد می باشد و پس از آن ثابت باقی می ماند.
دقت کنیم :
تخفیف عدم خسارت شامل دو بخش می شود: تخفیف عدم خسارت ثالث و تخفیف عدم خسارت راننده که در وب سایت بیمه نشان برای استعلام قیمت می بایست به درستی آنها را وارد کنید.
اگر راننده ای  در حادثه ای به خودروی مقابل آسیب بزند یا به شخص دیگری آسیب بزند،و خودش آسیب نبیند، در زمان تمدید بیمه شخص ثالث در سال بعد، صرفا از تخفیف عدم خسارت ثالث او کسر میشود و تخفیف عدم خسارت حوادث راننده ثابت باقی می ماند.
اگر در حادثه ای راننده مقصر حادثه آسیب ببیند، در زمان تمدید بیمه شخص ثالث  در سال بعد از تخفیف عدم خسارت حوادث راننده کسر میگردد.
اگر در حادثه ای هم به شخص ثالث آسیب مالی یا جانی برسد و هم راننده مقصر حادثه آسیب ببیند در زمان تمدید بیمه شخص ثالث در سال بعد، هم از تخفیف عدم خسارت شخص ثالث و هم از تخفیف عدم خسارت حوادث راننده کسر میگردد.

5.    جریمه دیر کرد در تمدید بیمه شخص ثالث

اگر بعد از اتمام تاریخ بیمه نامه فعلی، برای خرید بیمه شخص ثالث اقدام شود به ازای هر روز تاخیر، جریمه دیرکرد می بایست پرداخت نمود.
جریمه دیرکرد برای خودروهای مختلف متفاوت است. برای مثال جریمه دیرکرد نیسان وانت از جریمه دیر کرد پراید به ازای یک روز بیشتر است. 
در محاسبه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو ، هر قدر تخفیف عدم خسارت بیشتر باشد مقدار جریمه کمتری پرداخت میشود. به عنوان مثال دو خودروی پراید اگر هرکدام 10 روز تاخیر داشته باشند،یکی از خودروها 50 درصد تخفیف داشته باشد و دیگری 10 درصد تخفیف داشته باشد ، خودرویی که 50 درصد تخفیف دارد جریمه کمتری پرداخت می کند.
جریمه دیر کرد بیمه شخص ثالث در نهایت به حساب صندوق تامین خسارتهای بدنی واریز میگردد.این مبالغ در صندوق تامین خسارتهای بدنی ذخیره میشود و برای پرداخت دیاتی که مقصر حادثه مشخص نیست و برخی موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
حداکثر مدت جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث یک سال است . یعنی اگر خودرویی بیش از یکسال بیمه نداشته باشد، فقط جریمه یکسال دیر کرد را می بایست پرداخت کند.

6.    مدت بیمه شخص ثالث 

شرکتهای بیمه گر بیمه شخص ثالث را به صورت کوتاه مدت و یکساله ارائه میکنند. بیمه نامه های کوتاه مدت معمولا دوماهه، سه ماهه، چهارماهه، شش ماهه، نه ماهه میباشند.
 بیمه نشان بیمه نامه ثالث را فقط به صورت شش ماهه و یکساله ارائه می کند.
قیمت بیمه شخص ثالث خودرو  اگر بصورت یکساله خریداری شود مقرون به صرفه تر است. 
به عبارتی قیمت بیمه شخص ثالث خودرو با مدت شش ماهه نصف قیمت بیمه شخص ثالث درحالت یکساله نیست. بلکه 20 درصد بیشتر است.
این قضیه برای همه شرکتهای بیمه صادق است. به عنوان مثال اگر قیمت بیمه شخص ثالث برای یک خودرو در هر شرکت بیمه مانند ایران ، آسیا،کارآفرین یا ... با مدت یکسال دو میلیون تومان شود. قیمت همین بیمه نامه به صورت شش ماهه یک میلیون و دویست هزار تومان می شود.
بنابراین خرید بیمه شخص ثالث به صورت یکساله به نفع شماست . در صورتیکه امکان پرداخت کل مبلغ  یکسال برای شما میسر نیست، بیمه نشان، امکان خرید بیمه شخص ثالث را به صورت اقساط فراهم نموده است . در خرید بیمه شخص به صورت اقساطی دیگر مشابه حالت شش ماهه شما مبلغی را به صورت مازاد پرداخت نمی کنید.

جریمه دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث در چه مواردی بخشیده می شود؟

1.    در صورتی که خودرو در پارکینگ نیروی انتظامی توقیف شده باشد و در همان مدت، تاریخ اعتبار بیمه شخص تمام شود و از قبل تمام نشده باشد.با وجود این شرایط خودرو در تمام مدتی که در پارکینگ متوقف است شامل جریمه دیر کرد نمی شود.
2.    خودروهای مزایده ای : معمولا خودروهای نیروهای نظامی مانند ارتش و سپاه و نیروی انتظامی فاقد بیمه شخص ثالث برای هر خودرو می باشند و برای همه آن خودروها یک بیمه نامه کلی از جانب نیروی نظامی مربوطه خریداری می شود.
وقتی این خودروها در مزایده به فروش گذاشته می شوند فاقد بیمه نامه ثالث مجزا هستند، بر اساس راهکار بیمه مرکزی این خودرو ها با داشتن مدارک مربوط به مزایده از پرداخت جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو معاف می شوند.

3.     دپو در انبار گمرک
4.    خودروهای سرقتی : در صورتی که خودرو در روزی که سرقت می شود دارای بیمه شخص ثالث باشد و تاریخ اعتبار آن تمام نشده باشد و به سرقت برود. اگر زمانیکه خودرو پیدا می شود از تاریخ تمدید بیمه شخص مدتی گذشته باشد این مدت مشمول جریمه تاخیر نخواهد شد.
  همچنین در سالهای اخیر ،در طول یکسال بیمه مرکزی چندین ماه را جهت بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو در نظر میگیرد. معمولا در بهمن ماه بیمه مرکزی طرح بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث را اعلام می کند.. 
بنابر این در صورتی که خودروی شما دارای جریمه دیرکرد زیادی است می توانید برای خرید بیمه شخص ثالث در ماههایی که بیمه مرکزی اعلام بخشودگی می کند، اقدام کنید.

تمدید بیمه شخص ثالث 

شما می توانید بیمه شخص ثالث خود را از یک شرکت بیمه به یک شرکت بیمه دیگر انتقال دهید. به عبارتی برای تمدید بیمه شخص ثالث خود به همان شرکت بیمه قبلی مراجعه نکنید. بلکه بیمه نامه خود را با یک شرکت بیمه جدید تمدید کنید.
به عنوان مثال اگر بیمه شخص ثالث شما در حال حاضر فرضا بیمه دانا می باشد می توانید نسبت به خرید بیمه شخص ثالث یک شرکت دیگر اقدام نمایید.
در صورتی که شما بیمه شخص ثالث خود را از یک شرکت بیمه به شرکت بیمه دیگر منتقل کنید تخفیف عدم خسارت شما از بین نمی رود و ادامه پیدا می کند.

تکلیف بیمه شخص ثالث به هنگام فروش خودرو چه می شود؟

1.    به هنگام فروش خودرو بیمه شخص ثالث را نیز به خریدار می دهیم و خودروی فروخته شده تا زمان اتمام اعتبار بیمه شخص ثالث تحت پوشش می باشد.
2.    تخفیف بیمه شخص ثالث متعلق به مالک قبلی خودرو می باشد. و به خریدار در زمان تمدید صرفا 5 درصد تخفیف عدم خسارت داده می شود، مشروط به اینکه بیمه نامه قبلی یکساله باشد و نیز فاقد خسارت باشد.
3.    
برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودروی فروخته شده به خودروی تازه خریداری شده چه کار باید کرد؟

الف : برگه تاریخچه پلاک بگیرید
با در دست داشتن کارت ملی و  داشتن شماره پلاک خودروی فروخته شده به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید و برای شماره پلاک خودروی فروخته شده برگه تاریخچه پلاک بگیرید.
( تاریخچه پلاک برگه ایست که وضعیت پلاک خودروی شما را از زمان صدور تا حال حاضر نشان می دهد)
ب: برگه الحاقیه حذف و نگهداری تخفیف بگیرید.
درخواستی با عنوان درخواست صدور الحاقیه حذف و نگهداری تخفیف بنویسید. این درخواست را به همراه برگه تاریخچه پلاک، برای نماینده بیمه ای که آخرین بیمه نامه شخص ثالث را برای خودروی فروخته شده صادر کرده است ارسال کنیدو از او بخواهید تا الحاقیه حذف و نگهداری تخفیف برای شما صادر کند.
ج: شما با داشتن اصل یا تصویر الحاقیه حذف و نگهداری تخفیف می توانید تخفیف خودروی فروخته شده خود را به خودروی جدید خود منتقل کنید.  

در مورد انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه ثالث خودرو ذکر چند نکته ضروری است :

1.    تخفیف بیمه نامه ثالث بین دو خودرو قابل جمع شدن نیست. فرض کنیم آقای الف یک خودروی سواری سمند و یک خودروی سواری پژو دارد. آقای الف از خودروی سمند 30 درصد تخفیف عدم خسارت ثالث و از خودروی پژو 40 درصد تخفیف عدم خسارت ثالث دارد. آقای الف هر دو خودرو را می فروشد و یک خودروی سواری تویوتا میخرد. 
آقای الف تنها میتواند تخفیف یکی از خودروهای فروخته شده را به خودروی تویوتای خریداری شده انتقال دهد. به عبارتی او نمی تواند 30 درصد تخفیف سمند و 40 درصد تخفیف پژو را جمع و به خودروی تویوتا انتقال دهد.
توجه کنیم : 
آقای الف می تواند تخفیف یکی از خودروها را به خودروی فرزندان، پدر یا مادر یا همسر خود انتقال دهد. شرط عدم جمع پذیری تخفیف بیمه شخص ثالث برای خودروی ایشان نیز برقرار است. 
همچنین اگر آقای الف، تخفیف یکی از خودروهای فروخته شده خود را استفاده نکند این تخفیف برای همیشه برای او نگهداری میشود و از بین نخواهد رفت.
2.    امکان خرید و فروش تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث وجود ندارد.
فرض کنیم شما خودروی پرایدی دارید و 70 درصد تخفیف بیمه شخص ثالث دارد.شما می خواهید پراید خود را بفروشید  شما نمی توانید این تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث را به دوستتان مثلا به مبلغ دو میلیون تومان بفروشید. و دوستتان نمی تواند این تخفیف را در بیمه شخص ثالث خود استفاده کند.

3.    تخفیف بیمه شخص ثالث بین فرزند و والدین و همچنین بین زن و شوهر قابل انتقال است. این تخفیف بین خواهر و برادر و یا سایر بستگان قابل انتقال نیست.
4.    تخفیف فقط بین خودروهای هم نوع قابل انتقال است. یعنی اگر کسی خودروی سواری سمند داشته باشد و آن را بفروشد و از بیمه شخص ثالث سمند 50 درصد تخفیف داشته باشد. سپس یک خودروی وانت نیسان خریداری کند. نمی تواند تخفیف خودروی سمند را به خودروی وانت انتقال دهد.
بنابراین تخفیف صرفا بین خودروهای گروه سواری،گروه  وانت، گروه کامیون و کامیونت، گروه مینی بوس و اتوکار ، گروه اتوبوس، گروه موتور سیکلت قابل انتقال است.

الحاقیه بیمه شخص ثالث چیست؟

وقتی بیمه شخص ثالث صادر شد، پس  از آن هر گونه تغییر در بیمه نامه بخواهید انجام دهید از طریق الحاقیه امکان پذیر است.

مثلا دو ماه پس از صدور بیمه نامه اگر خواستید پوشش خسارت مالی خود را از 30 میلیون تومان به 100 میلیون تومان افزایش دهید، این کار از طریق الحاقیه امکان پذیر است.
شما پس از خرید اینترنتی بیمه شخص ثالث از بیمه نشان در صورتی که هرگونه الحاقیه نیاز داشته باشید، با ورود به حساب کاربری خود برای ما پیغام بگذارید، الحاقیه شما به صورت اینترنتی صادر خواهد شد.

بیمه شخص ثالث دارای نکات و مباحث متعددی است که سعی میکنیم در وبلاگ بیمه نشان به صورت جامع و کامل به آنها بپردازیم. 

 

سوالات متداول

الف : کارت ملی مقصر حادثه ب: کارت ملی مصدوم حادثه ج: گواهینامه راننده مقصر حادثه د: کارت خودرو یا برگ سبز خودروی مقصر حادثه ه: بیمه شخص ثالث ماشین مقصر حادثه و: گزارش کلانتری محل وقوع حادثه ز: برگه بازجویی شخص مقصر حادثه مبنی بر اعتراف به تقصیر در حادثه ح : برگه پذیرش مصدوم در مراکز درمانی ( از مراکز درمانی که مصدوم به آنها مراجعه کرده است گرفته می شود) ط : گزارش پزشکی قانونی ی : درصورت فوت : برگه معاینه جسد، جواز دفن، خلاصه رونوشت وفات، برگه انحصار وراثت، شناسنامه باطل شده متوفی، شناسنامه وراث ک: نامه رای دادگاه

در صورتی که راننده مقصر حادثه فاقد گواهینامه باشد، از جانب بیمه ثالث خودرو، خسارت زیاندیدگان پرداخت می شود. سپس شرکت بیمه گر با طرح شکایت از شخص مقصر حادثه خسارت پرداختی را به صورت نقد یا اقساط وصول می کند.

نوع خودرو ( سواری،موتورسیکلت، کامیون،...)، تخفیف عدم خسارت، پوشش خسارت مالی، جریمه دیرکرد، سال ساخت، مدت بیمه نامه در میزان هزینه بیمه شخص ثالث موثرمی باشند.

جای نگرانی نیست. خسارات جانی وارد شده به مصدومین حوادث رانندگی توسط شرکت بیمه گر و در صورتی که از مبلغ مندرج در بیمه نامه ثالث بیشتر باشد توسط صندوق تامین خسارتهای بدنی به طو کامل پرداخت می شود. بنابراین مسئولیت هیچ خسارت جانی متوجه راننده مقصر حادثه نیست.

راننده مقصر حادثه اگر دارای گواهینامه معتبر باشد، تحت پوشش بیمه ثالث خودرو میباشد و اگر فاقد گواهیناه باشد، تحت پوشش نیست و خسارتی به او پرداخت نمی شود.

در این موارد مازاد خسارت وارد شده را راننده مقصر میبایست شخصا پرداخت کند. بنابراین لازم است در زمان خرید بیمه شخص ثالث آنلاین، یا از سایر نمایندگی های بیمه، پوشش مالی را به اندازه کافی انتخاب کنیم. البته خسارت وارد به خودروهای غیر متعارف ( در سال 1401 خودروهایی که قیمت آنها بیش از 400 میلیون تومان باشد)، بخشی از خسارت را بیمه بدنه خودروی غیر متعارف پرداخت میکند.

بله تخفیف حفظ می شود و به بیمه پاسارگاد منتقل می شود.

بهتر است حدودا 5 روز قبل از تاریخ سررسید بیمه اقدام کنید. اما 15 روز قبل از تاریخ سررسید نیز می توانید نسبت به تمدید آنلاین بیمه شخص ثالث اقدام کنید.

یک هفته قبل از تاریخ تمدید بیمه ثالث برای شما پیامک ارسال می گردد.

بیمه شخص ثالث خودرو از ساعت 12 شب شروع می شود. همچنین تاریخ شروع بیمه نامه، تاریخ شروع مندرج در بیمه نامه می باشد.

بله همه بیمارستانهای وزارت بهداشت و درمان می بایست مصدومین تصادفات رانندگی را به صورت رایگان پذیرش و درمان می کنند. شرکتهای بیمه گر از حق بیمه هایی که بابت بیمه ثالث دریافت می کنند، 10 درصد را بابت این خدمات به وزارت بهداشت پرداخت می کنند.

راننده مقصر حادثه مسئول پرداخت خسارت جانی و مالی می باشد. بنابراین تاریخ تمدید بیمه ماشین خود را همواره به یاد داشته باشید یا تاریخ تمدید بیمه ماشین خود را در یادآور بیمه نشان ثبت فرمائید.

بله، بیمه شخص ثالث خودروی مقصر حادثه، خسارت را کامل پرداخت می کند.

خیر. چند سال قبل نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث بر روی برگه رنگی، توسط شرکتهای بیمه چاپ می شد. در حال حاضر طبق مصوبه بیمه مرکزی نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث چاپ نمی شود. در صورتی که پلیس راهور خودرو شما را متوقف کند. خود پلیس راهور به صورت آنلاین می تواند بیمه شخص ثالث شما را رویت کند و از شما نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث را مطالبه نمی کند. اگر شما شخصا تمایل دارید که یک نسخه کاغذی از بیمه شخص ثالث به همراه داشته باشید، می توانید از فایل PDF دریافتی یک پرینت تهیه فرمایید.

بله. در صورتی که گواهینامه شخص مقصر در حادثه به موقع تمدید نشده باشد و تصادفی اتفاق بیافتد. بیمه شخص ثالث خسارت را پرداخت می کند و مشکلی برای راننده مقصر پیش نمی آید.

اگر گواهینامه شخص مقصر در حادثه هنوز در دست پلیس به دلیل تخلف قبلی ضبط شده باشد و تصادفی رخ دهد. بیمه شخص ثالث خسارت را پرداخت می کند ولی طی شکایت از راننده مقصر، خسارت پرداخت شده را وصول میکند.

در صورت بروز خسارت مالی 20 درصد از تخفیف شخص ثالث کسر می گردد. در صورت بروز خسارت جانی برای شخص ثالث 30 درصد از تخفیف ثالث کسر می گردد. در صورت بروز خسارت مالی و جانی به صورت هم زمان برای شخص ثالث، چون اولویت با خسارت جانی است تنها 30 درصد از تخفیف ثالث کسر می گردد. در صورت بروز خسارت برای راننده مقصر حادثه 30 درصد از تخفیف حوادث راننده کسر می گردد.

در خرید بیمه شخص ثالث قسطی حتی اگر فقط پیش پرداخت اولیه انجام شده باشد و تصادف اتفاق بیافتد، شرکت بیمه گر خسارت را تمام و کمال پرداخت می کند.

خیر. فقط در صورت داشتن برگه اسقاط خودرو می توانید نسبت به فسخ بیمه شخص ثالث اقدام کنید.